Novice
PRVI OKTOBRSKI TOREK – KULTURNI MOZAIK
četrtek, 05. oktober 2017

Za večino učencev naše šole je bil torek, 3. oktobra, povsem drugačen od vseh ostalih torkov. Imeli smo kulturni dan, ki smo ga naslovili Kulturni mozaik. Zakaj kulturni mozaik? Kulturni zato, ker so učenci spoznavali dele bogate kulturne dediščine na Slovenskem in mozaik zato, ker je bil program zelo raznolik in vsak kamenček v mozaiku je pomemben.

Preberite več...
 
PROJEKT PROMETNA KAČA
četrtek, 05. oktober 2017

Igro Prometna kača smo zaključili in kar za 31 % smo povečali trajnostne načine prihodov v šolo. Vsi delavci šole smo opazili, da so učenci z veseljem sodelovali. Pred šolo je bilo manj gneče in mnogo manj težav s parkiranjem avtomobilov, saj so starši svoja vozila puščali na parkiriščih, ki so malo bolj oddaljena od šole. Učenci so se med hojo do šole pogovarjali in družili. Opaziti je bilo tudi več sodelovanja med učenci in med starši, pa tudi več pomoči starejših učencev mlajšim. 

Preberite več...
 
Aktivnost ob Tednu mobilnosti
ponedeljek, 25. september 2017
V petek, 22. 9. 2017, se je v okviru Tedna mobilnosti skupina učencev 3. razreda udeležila aktivnosti v starem delu Krškega. Na ulici, ki so jo zaprli za promet, smo z učenci drugih šol risali s kredami. Naše risbe so prikazovale uporabo javnega prevoza in ostale trajnostne prevoze. Ogledali smo si reševalno vozilo in izvedeli veliko zanimivega o opremi v njem. Potem so nam povedali še pravljico o neprevidni lisici in volku, nas pogostili s sokom in rogljičkom in polni lepih vtisov smo se vrnili v šolo.
Preberite več...
 
Planinski izlet
nedelja, 24. september 2017
V soboto, 23.9.2017 smo se ob 8.uri zjutraj, z avtobusom odpravili proti Celju. Pot smo nadaljevali peš proti Celjski koči. Ves čas smo uživali v čudovitem planinskem vremenu.
Preberite več...
 
Prometna kača – kaj je že to?
petek, 22. september 2017

Preberite prispevek in odgovor bo na dlani.

Preberite več...
 
Dan odprtih vrat šole
ponedeljek, 18. september 2017

V soboto, 16. 9., smo imeli dan odprtih vrat šole, izvedli smo naravoslovni dan. Rdeča nit je bilo zdravje, tokrat smo se posvetili  gibanju.  Večino uvodne ure so učenci  preživeli z razredniki in se pogovorili o pomenu gibanja in s kakšnim namenom je naša prednostna naloga Razgibajmo telo in um za zdrav razum; del ure pa je bil namenjen gibanju.  Profesor športa, gospod Benjamin Teraš, nam je pokazal vaje, ki jih bomo izvajali vsakodnevno . Seveda nismo bili le pasivni opazovalci, ampak smo se tudi razgibali. 

Preberite več...
 
TEHNIŠKI DAN- PROMET (5. razred)
petek, 15. september 2017

Vsi veseli, da nam je jutro obsijalo sonce, so učenci v šolo pripeljali svoja kolesa. Najprej smo v učilnici ponovili pravila vožnje skozi križišča, vožnje po kolesarski stezi in pomen nekaterih prometnih znakov. S pomočjo nalog na učnem listu smo ugotovili, da najkrajša pot ni vedno tudi najvarnejša. Ponovili smo tudi obvezno opremo  varnega kolesa in kaj moramo preveriti, preden pričnemo z vožnjo.

Preberite več...
 
Tekmovanje - male sive celice
petek, 15. september 2017
Ekipa naše šole se je na regijskem delu kviza Male sive celice uvrstila na televizijski del tekmovanja. Sodelovalo je 33 ekip in naši so se uvrstili med najboljše štiri. Čestitke Urbanu Strnadu, Ožbeju Behinu, Mihi Župancu ter mentorici Katarini Kalin.
Preberite več...
 
<< Začetek < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 65 - 72 od 390